Esettanulmány

A Salonicra épült a Pillapalota


Izgalmasan indult a munkánk Timivel és Mayával. Vállalkozásukat a kezdetektől a Salonic időpontfoglaló rendszerre építették fel, hiszen a lányok Pillapalota néven nyitottak szempilla stúdiót.

"Csak az online rendszerekben hiszek. Nem szeretek várni. A lényeg, hogy azonnal foglalhassam, azonnal megvehessem" – emlékezett vissza Timi a kezdetekre, mivel úgy látja, ebben van a jövő. – Ez volt az alap koncepció. Nem volt kérdés, hogy az üzletünk fontos és szerves része lesz egy online időpontfoglaló rendszer – tette hozzá Maya. A lányok interneten böngészve találtak rá a Salonicra. „Ez volt az első, amit kidobott a kereső” – jegyezték meg nevetve.

Pillapalotán át vezet az út a Seychelle-szigetekre

Csodálkoztam, hogy egy utazási irodából hívnak, hogy mutassam be a rendszert – mesélte az első találkozását Dávid a lányokkal, mivel a Salonic a szépségiparban dolgozók részére lett kifejlesztve. A rejtélyről gyorsan lehullott a lepel: Timi évek óta vezeti vállalkozásukat, a Menta Travelt. Luxus utakat és nászutakat szervez, miközben boldog anyuka. Olyan szépségipari szolgáltatásokat vesz igénybe – fodrász, kozmetikus, körmös –, akikhez azonnal be lehet ülni és nem kell várni. Kivétel ez alól a szempilla töltés. Ezen a területen nem ilyen rendszerben dolgoznak. Innen az ötlet, majd megalapították Mayával a Pillapalotát, amely a XIII. kerületi Kucsma utca 13.-15. szám alatt található.


Szórakozóhelyről érkezhetett az első foglalás

Szombat este 10-11 között is foglaltak már időpontot – emlékezett vissza Maya, aki nevetve megjegyezte: szeret reggel úgy ébredni, hogy az éjjel több időpontra is bejelentkeztek vendégek. A lányok gyorsan beleszerettek a rendszerbe. Májusban próbálták ki a Salonicot. A 60 napos próbaverzió még le sem járt, mikor megrendelték a teljes szolgáltatást. Dáviddal napi kapcsolatban állnak, ha elakadnak gyorsan megoldja a problémát.


Leveszi a terhet a vállukról

A Salonic egyszerű és átlátható. A vendégek könnyen tudnak foglalni. Nem kell várniuk ránk, hogy visszaigazoljuk az időpontot – sorolta Timi a pozitívumokat, majd hozzátette: olyan információkat tudunk tárolni a vendégekről, amit más programok nem tudnak, és a későbbiekben hasznos lehet (Például: születésnap, korábbi szolgáltatás, lemondás, feketelista). A vendégeknek automatikusan küldi emailben, vagy sms-ben az időpont emlékeztetőt. Akcióinkról hírleveleket készíthetünk. A dizájnja szuper. Igényes, letisztult, abszolút könnyen kezelhető. Számolja a bevételt és a jutalékokat. Hála az eseménynaplónak mindennek nyoma van, így azt tudom mondani, hogy 60-70 százalékban leveszi rólunk a terhet. Persze a cél, hogy ezt magasabbra emeljük.


Egyszerű, de hatékony

Mayáék az első ügyfeleink között vannak. Csomagjuk tartalmaz egy ingyenes honlapot is, valamint a Facebook és az Instagram promóciókban is segítünk nekik. A Salonic kezelésébe gyorsan belejöttek, de a törekvésünk is az, hogy egyszerűen használható legyen. Azt látom, hogy sokan idegenkednek az online rendszerektől, ami külföldön már bevált szokás. Célunk, hogy ez itthon is elterjedjen – mondja Dávid, a Salonic megálmodója.


Pillapalota Szépségszalon-Szempilla stúdió

Cím: 1131 Budapest, Kucsma utca 13-15.
Telefon: +36205881232
Facebook

Próbáld ki most 30 napig ingyen!

Csak töltsd ki a regisztrációs űrlapot, és már használhatod is!

Írj nekünk Messengeren